Docenten

Alle docenten bij Dance & Fitstudio hebben

hun opleiding tot

dansdocent succesvol afgerond

 

Chris - woensdag hiphop en modern

Chun Ho (Chris) Chong

Ik ben geboren in Purmerend en op late leeftijd begonnen met dansen. Ik heb de dansopleiding Art & Entertainment in Amsterdam afgerond in 2015.

Ko
rt daarna heb ik een stuk gechoreografeerd voor de show I Am, een theatershow van A. Carter. Daarnaast zat ik in de danscompanie EnA, waarmee ik diverse dansprojecten heb gedaan. 


In 2015 heb ik opgetreden in Dubai met paar andere dansers voor een nieuw te openen terrein. Tot op heden geef ik naast danslessen bij Dance&Fitstudio 115 ook workshops op verschillende plekken, zoals in Marrakech en Nederland.


De dansstijlen waacking, hiphop en modern contemporary zijn mijn specialiteiten. De basis technieken van de diverse dansstijlen zijn fundamenteel. Daarom worden de choreografieën ook vaak gecombineerd. Niet alleen omdat het leuk is, maar ook om een stuk bewust zijn van het lichaam. 


“Dans is voor iedereen en het is altijd leerzaam.” In de lessen wordt niet alleen gedanst, maar er wordt zeker ook gelachen. De les bestaat uit een warming up, een stuk choreografie en wordt afgesloten met een cooling down. 


Benieuwd naar een dansles van mij, kom gezellig een proefles volgen!

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nena – donderdag ADV – hiphop - acrodance

 

Nena Desserjer, 

 

Ik ben geboren op 21 juli 1993 in Alkmaar. Toen ik zes jaar was ben ik begonnen met turnen, dit heb ik tot mijn achtste jaar gedaan op hoog niveau. Hierna ben ik begonnen met dansen bij Monique (Dance & Fit studio 115). 

 

Na de middelbare school ben ik in Amsterdam op het ROC een dansopleiding begonnen op MBO niveau en vervolgens doorgestudeerd op  HBO dansacademie Fontys in Tilburg. Ik ben allround opgeleid en werk nu als uitvoerend danseres en dansdocent.

 

Ik heb al veel leuke dingen mogen doen als uitvoerend danseres zoals: Opening Levi's show, dansen voor het Koningshuis op het Koningsconcert met als choreograaf Ed Wubbe (choreograaf Scapino Ballet), reclame shoots en nog vele andere opdrachten in het theater en commerciële werkveld.

 

Ik geef les in kleuterdans, hiphop en acrodance (combinatie van turn en dans). Ik heb veel plezier in het lesgeven en zorg ervoor dat de leerlingen genoeg uitdaging krijgen om nieuwe dingen te leren en zich verder te ontwikkelen.

 

Ben je nieuwsgierig en wil je graag dansen, kom gerust een keer een proefles volgen!

 

 

 

 

                                   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Madou – dinsdag ADV – klassiek – woensdag peuterdans

 

 

 

Madou Klaase-Buwalda

 


Ik ben geboren in Alkmaar en opgegroeid in Heiloo. Na mijn Pabo-studie ben ik in Amsterdam gaan wonen en werken als leerkracht van groep 3/4.

 

In mijn jeugd zat ik bij het toen net opgestarte Jeugdtheater Heiloo.  Daar kwam ik ook in aanraking met dans en al gauw ontdekte ik dat dat toch wel iets was waar ik beter in wilde worden.
Eenmaal wonend in Amsterdam volgde ik elke vrije minuut een dansles. Na een tijdje besloot ik de gok te wagen en te stoppen in het onderwijs. Ik werd aangenomen in Arnhem bij de Hogeschool voor de Kunsten (nu Artez).  Na vier pittige jaren had ik mijn diploma op zak, met als specialisaties: klassiek ballet, moderne dans en flamencodans.

 

Ik had inmiddels mijn man ontmoet en keerde voor hem terug naar Heiloo. In 2002 kwam ik Monique tegen op straat voor de studio en vroeg haar of ze nog een docent zocht. Zo ben ik bij Dance & Fitstudio 115 begonnen als flamenco-docent. Later ging ik ook klassieke balletlessen geven, weer wat later kleuterdans (ADV) en, bij wijze van proef, peuterdans.

 

Ik geniet ervan om de kinderen te zien dansen en genieten van muziek, die ze wellicht zelf niet snel zullen opzetten. Ook vind ik het fijn dat er altijd een goede sfeer is in de lessen, de leerlingen maken nieuwe vriendschappen en voelen zich vrij om te uiten.

 

De combinatie van dansles geven (zowel in de studio als op scholen) en voor de klas staan vind ik ideaal. Dansen op muziek is zo goed voor het brein en de motoriek. Eigenlijk gun je ieder kind een dansles J