Inhoud v/d lessen

Acrodance
Speciaal voor meiden en/of jongens die van dansen houden maar het ook leuk vinden om te turnen en trucjes te leren!
Het is belangrijk dat je enige ervaring hebt in het turnen. Door het volgen van een proefles kan de docent kijken/beoordeling of je kunt aansluiten bij de les.
Deze stijl is nieuw bij de dansstudio aangezien het een combinatie van dans en turnen betreft. Van radslagen tot op je hoofd staan: in deze les leer je het allemaal! 

De les wordt gegeven op donderdag van 18:30 - 19:30 uur.

Ben je nieuwsgierig en wil je graag dansen? Kom gezellig een proefles volgen! 

Adv
Algemene dansante vorming zijn lessen voor kinderen vanaf 3 jaar . In deze lessen raken kinderen vertrouwt met het dansen op muziek. Spelenderwijs leren zij te luisteren naar het ritme of de sfeer van de muziek. Doormiddel van improvisaties en oefeningen zullen de kinderen zich op een natuurlijke en ongedwongen manier ontwikkelen . Tegelijkertijd leren de kinderen zich bewust te worden van hun lichaam, de andere leerlingen en de ruimte waarin het zich bevindt. Naast deze aspecten staat het dansplezier natuurlijk voorop.

Body-Contour
Body-Contour is een complete work-out en zeer geschikt voor mensen die o.a met behulp van gewichtjes en dynabands hun spieren willen versterken. De les bestaat uit een warming-up, een simpele maar pittig low impact (niet gesprongen) gedeelte. Hierna volgen de spierversterkende oefeningen, een vloergedeelte en de cool-down.

Dansvariatie
In deze les ligt de nadruk op DANS. De techniek wordt in deze les achterwege gelaten en er wordt hoofdzakelijk gewerkt aan leuke danscombinaties en improvisaties. Deze les is uiterst geschikt voor kids die lekker uit hun dak willen gaan.

Hiphop woensdagavond
In de hiphop les wordt er op een specifiek liedje gedanst. Tijdens de les wordt er ook stap voor stap uitgelegd hoe de bewegingen moeten worden gedanst. De hiphop stijl wordt vaak gecombineerd met andere stijlen, zoals Dancehall en Waacking, om het leuker te maken. Je leert niet alleen dansen maar zeker ook om op een andere manier naar muziek te luisteren. De inspiraties worden vaak uit videoclips van tegenwoordig gehaald maar de basis van hiphop blijft er altijd in.

Jazz/showmusical
In deze les wordt er gebruik gemaakt van verschillende muziek- en dansstijlen . Dit kan varieren van een shownummer tot een strakke en snelle hedendaagse combinatie .Ook muziek uit diverse musicals kunnen de revue passeren. In de jazz/showmusicalles wordt er meer aandacht besteed aan de techniek. Het accent ligt bij jazz/showmusical meer op het maken van vorderingen dan op de ontspanning .

Klassiek ballet
Vanaf 7 jaar gaan kinderen over naar de klassieke les. In deze les wordt er meer gewerkt aan de ontwikkeling van de techniek, de algemene fysieke vorming en de basisprincipes van het klassieke ballet. In deze les is er ook aandacht voor improvisaties en vrije expressie

Klassiek ballet
Vanaf 10 jaar . Klassiek ballet een gestileerde vorm van beweging. Alles ligt vast volgens een bepaald patroon met als doel, steeds meer beheersing over de spieren te krijgen om de oefeningen technisch correct uit te voeren . Voor jong en oud is het een goede vorm van lichaamsbeweging , aangezien men er soepeler en leniger van wordt, de houding verbetert, de spieren op een goede manier ontwikkelt en gracieus leert bewegen.

K-pop  NIEUW!!!
De hit van dit moment!! Choreo's leren van bekende K-pop groepen zoals Newjeans, Blackpink en Bts!!
Je start uiteraard met een warming up, om vervolgens een choreo te leren van jouw favorite K-pop band. Als de groep groot genoeg is kan er zelfs met verschillende formaties gespeeld worden tijdens de dans. Je verwisselt dan met de andere dansers tegelijkertijd van plek. Dit zorgt voor extra dynamiek. Geef je nu op en dans alsof je in een boy-/girlband zit!!   

Modern op woensdagavond
De les modern bestaat uit een warming up, een choreografie en cooling down. Er wordt gezweet en gelachen in de les maar daarbij is het zeker een hele leerzame les. Het is heel intensief! Modern is een dansstijl die bestaat uit veel danstechnieken.

Voor meer info of erachter komen wat de les inhoudt: neem vooral een proefles! 

Peuterdans
In de peuterdanslessen komen elementen als ritme, ruimte en dansplezier op een speciale manier voorbij. De motorische vaardigheden van de kinderen worden op die manier gestimuleerd. Bovendien is samen dansen met andere kinderen erg gezellig. Voor de lessen worden verschillende muziekstijlen gebruikt.

Power Workout
Met een Power Workout werk je aan de conditie (high impact), kracht (low impact) en souplesse (stretch). 
Tijdens de les beweeg je op muziek, dit maakt de les nog leuker! Ook wordt er gebruik gemaakt van een step en/of gewichtjes en worden er oefeningen op de mat gedaan. De les eindigt met een cool down waarmee je je spieren en ademhaling weer tot ontspanning brengt. 
 

Kids dance
Deze les is voor kinderen van 4 t/m 6 jaar die het leuk vinden om te dansen, maar het ook fijn vinden om te improviseren. Hoe leuk is het om zelf te bedenken hoe een tijger door de struiken sluipt! De muziek zorgt ervoor dat de fantasie van de kinderen extra geprikkeld wordt. Daarnaast worden er ook dansspellen gedaan waarbij samenwerken, behendigheid, maar vooral plezier het belangrijkste is. 

 

 

 

Zin om een keer een proefles mee te doen?

Stuur een mail naar

info115danceenfitstudio@gmail.com

of 

info@danceenfitstudio115.nl