Inhoud v/d lessen

Adv

Algemene dansante vorming zijn lessen voor kinderen vanaf 4 jaar . In deze lessen raken kinderen vertrouwt met het dansen op muziek. Spelenderwijs leren zij te luisteren naar het ritme of de sfeer van de muziek. Doormiddel van improvisaties en oefeningen zullen de kinderen zich op een natuurlijke en ongedwongen manier ontwikkelen . Tegelijkertijd leren de kinderen zich bewust te worden van hun lichaam, de andere leerlingen en de ruimte waarin het zich bevindt. Naast deze aspecten staat het dansplezier natuurlijk voorop.

Body-Contour

Body-Contour is een complete low impact work-out en zeer geschikt voor mensen die o.a met behulp van gewichtjes en dynabands hun spieren willen versterken. De les bestaat uit een warming-up, een simpele maar pittig low impact (niet gesprongen) gedeelte. Hierna volgen de spierversterkende oefeningen, een vloergedeelte en de cool-down.

Freestyle

In deze les ligt de nadruk op DANS. De techniek wordt in deze les achterwege gelaten en er wordt hoofdzakelijk gewerkt aan leuke danscombinaties met de nieuwste moves uit de videoclips en de lekkerste hits uit de top 40. Deze les is uiterst geschikt voor mensen die lekker uit hun dak willen gaan!

Hiphop woensdagavond

In de hiphop les wordt er op een specifiek liedje gedanst. Tijdens de les wordt er ook stap voor stap uitgelegd hoe de bewegingen moeten worden gedanst. De hiphop stijl wordt vaak gecombineerd met andere stijlen, zoals Dancehall en Waacking, om het leuker te maken. Je leert niet alleen dansen maar zeker ook om op een andere manier naar muziek te luisteren. De inspiraties worden vaak uit videoclips van tegenwoordig gehaald maar de basis van hiphop blijft er altijd in.

Jazz/showmusical

In deze les wordt er gebruik gemaakt van verschillende muziek- en dansstijlen . Dit kan varieren van een shownummer tot een strakke en snelle hedendaagse combinatie .Ook muziek uit diverse musicals kunnen de revue passeren. In de jazz/showmusicalles wordt er meer aandacht besteed aan de techniek . De lessen zijn fysiek inspannender dan Freestyle. Het accent ligt bij jazz/showmusical meer op het maken van vorderingen dan op de ontspanning .

Klassiek ballet

Vanaf 7 jaar gaan kinderen over naar de klassieke les. In deze les wordt er meer gewerkt aan de ontwikkeling van de techniek, de algemene fysieke vorming en de basisprincipes van het klassieke ballet. In deze les is er ook aandacht voor improvisaties en vrije expressie

Klassiek ballet

Vanaf 9 jaar . Klassiek ballet een gestileerde vorm van beweging. Alles ligt vast volgens een bepaald patroon met als doel, steeds meer beheersing over de spieren te krijgen om de oefeningen technisch correct uit te voeren . Voor jong en oud is het een goede vorm van lichaamsbeweging , aangezien men er soepeler en leniger van wordt , de houding verbetert , de sspieren op een goede manier ontwikkelt en gracieus leert bewegen.

Peuterballet

In de peuterdanslessen komen elementen als ritme, ruimte en dansplezier op een speciale manier voorbij. De motorische vaardigheden van de kinderen worden op die manier gestimuleerd. Bovendien is samen dansen met andere kinderen erg gezellig. Voor de lessen worden verschillende muziekstijlen gebruikt.

 

Zin om een keer een proefles mee te doen?

Stuur een mail naar

info115danceenfitstudio@gmail.com

of 

info@danceenfitstudio115.nl